מבט מקרוב אל ענת גרינברג, טיפול אוסטאופתי, חברת האיגוד, בוגרת חמש שנות לימוד והתמחות באוסטאופתיה, עם דיפלומת D.O. מטעם בית הספר לאוסטאופתיה במכון וינגייט. ענת עוסקת בטיפול אוסטאופתי בקליניקה הפרטית שלה בתל מונד, בקליניקה ייעודית לתינוקות בהוד השרון, בכללית רפואה משלימה בכפר סבא ובבית חולים איכילוב במרפאה ללשון קשורה (פה ולסת ילדים). ענת מתמחה בתינוקות, ילדים, נשים בהריון ומבוגרים בכל הגילים.
**ענת, עבדת שנים בסקטור הפרטי ובתחום ההייטק, כיצד הגעת להיות מטפלת באוסטאופתיה?
להיות אוסטאופת היה תהליך התפתחותי מחשבתי מתמשך ושינוי קריירה עבורי. הקריירה המקצועית שלי החלה ב-1992 בתחום ההייטק, שם פיתחתי את כישורי ההקשבה שלי העוזרים לי היום להבין את הסיפור של כל מטופל ולזקק מתוכו את הדברים החשובים מתוך הפרטים הרבים. פניתי ללימודי האוסטאופתיה משום שזאת רפואה אלטרנטיבית בעלת אופי מדעי, המבוססת על הבנה עמוקה של אנטומיה ופיסיולוגיה, ומשלבת את שתי התכונות שלי – מדעית ואמפתית – לוגית ואינטואיטיבית.
**מהי האג'נדה שלך בתחום?
אני רוצה שכל מטופלי ירגישו טוב, בלי כאבים, עם תסמינים כמה שיותר שקטים. למשל שלא יהיו להם כאבי גב או ראש, ותינוק ינק מאמו בלי להכאיב לה ובלי לפצוע אותה. שלמטופלים שלי לא יהיו כאבי בטן, בעיות במערכת העיכול ושיעשו פעילות גופנית סדירה. שנשים בהריון ייהנו מהריון, ללא כאבים, ועוד.
**בעבר פעלת רבות באיגוד ואף התנדבת בתחום.
אכן, אני חברת איגוד מזה כעשור. בעבר הייתי יותר פעילה באיגוד והשתתפתי בוועד האקדמי ללימודי המשך. בשלוש השנים הראשונות לעבודתי בתחום, התנדבתי במרפאה ללשון קשורה שייסד ד"ר אייל בוצר ולפני שנתיים וחצי קיבלתי תקן ומאז אני עובדת במרפאה ללשון קשורה ומעניקה טיפולי אוסטאופתיה לכל תינוק (ללא טופס 17).
**חלק לא מבוטל מעבודתך כולל גם טיפול בתינוקות במסגרת עבודתך בבית החולים איכילוב בתל אביב.
אכן, הטיפול בתינוקות הינו טיפול מורכב המשלב את האימהות עצמן, כשהטיפול יכול ורצוי שיתחיל בזמן ההיריון עצמו והוא מקל הן על האימהות והן על העוברים. לאחר לידת התינוקות, אלו, לא פעם, פוצעים את האימהות בזמן ההנקה, עד לכדי מצב שישנן אימהות שאינן מסוגלות להניק. מצבים אלו, בהם התינוקות פוצעים ומכאיבים לאימהותיהם בזמן ההנקה, מצריך עבודה ממוקדת ומדויקת על לסתותיהם, וכמובן על כל הגוף. חשוב לי להדגיש כי העבודה האוסטאופתית על לסתותיהם של התינוקות משפרת את אופן היניקה של התינוקות לכדי יניקה המונעת מהאימהות להיפצע ולכאוב.
הטיפול האוסטאופתי בתינוקות בשלב מוקדם, הן כטיפול המתרכז בלסתותיהם והן בטיפול המתייחס למקומות נוספות בגופם, מונע התפתחות של בעיות נוספות בעתיד באופן רחב ומשמעותי ממש, כשאחת הדוגמאות הבולטות נוגעת ליכולת של מטפלים אוסטאופתים להפחית בצורה משמעותית בעיות קשב אצל ילדים קטנים. בעיניי הטיפול האוסטאופתי בתינוקות מיום היוולדם הוא מתנה יקרת ערך, כשהטיפול מאפשר התייחסות לנקודות קריטיות לפני שהן קורות, דוגמת דלקות אוזניים, נטיית צד ועוד.
**ענת, תוכלי בבקשה לחלוק איתנו כמה מקרים בהם סייעו הטיפולים האוסטאופתיים למטופלייך?
היכולת של שיקום וחידוש הגוף באמצעות טיפול אוסטאופתי היא מופלאה. הייתה לי מטופלת בת 30 שסבלה מבחילות והקאות בבוקר. לאחר כמה טיפולים בלבד הצלחתי לסייע לה והיא הפסיקה לסבול מאותן בחילות והקאות לאחר אבחנה בבעיה במסלולו של עצב הואגוס (עצב ארוך ומפותל המתחיל מהמוח ומעצבב חלקים רבים לכל אורך הגוף.
הגיע אלי מטופל נוסף בן 50, רוכב אופניים חובב, שסבל מכאבים בברך שמנעו ממנו לרכב על אופניו. לאחר שני טיפולים חזר המטופל לרכב, כשסיפור הצלחה זה מהווה נדבך משמעותי ביכולת של הטיפול האוסטאופתי להחזיר לאנשים את היכולת לשוב להתאמן ולעסוק בספורט.
ולסיום, אני רוצה לשתף שבכל פעם מחדש אני מוקסמת מהיכולת של הרפואה האוסטאופתית והפלאים (שהיא עושה לאנשים) בכל הקשור לתוצאות המדהימות של הרפואה הזו ולכן אני שמחה מאוד שבחרתי בדרך הזאת כדי לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר!
קישור לראיון בעמוד הפייסבוק של איגוד המקצועי לאוסטאופתיה בישראל
Comments