מוגש מטעם שיא מדיה https://www.cmedia-tv.co.il/
קישור לכתבה באתר ערוץ 13 https://13tv.co.il/item/special/artices/promoted/qzovv-903713038/
עבור ישראלים וישראליות רבים, השימוש ברפואה משלימה מהווה חלופה המאפשרת להם פתרון ללא מעט מכאובים ובעיות רפואיות. בתוך תחום זה ניתן לעשות שימוש בטיפול אוסטאופתי, כשאחת מהמטפלות הבולטות בישראל בתחום היא ענת גרינברג.
תוכן שיווקי | 14.09.2023
ענת גרינברג | צילום: קרן אשכנזי-אלקיים
אז מהו בעצם טיפול אוסטאופתי? מה מקורו? למי הוא מיועד? כיצד שיפר לישראלים וישראליות רבים את איכות החיים? וכיצד עבודתה ופועלה של ענת גרינברג, מהבולטות והחלוצות בתחום טיפול זה בישראל, באים לידי ביטוי?
מהי אוסטאופתיה ומה מקורה?
טיפול אוסטאופתי נוסד בשנת 1874 ע"י ד"ר אנדרו טיילור סטיל מארה"ב, ששימש כרופא במשך שלושה עשורים. באותה עת, טען סטיל כי ישנן מחלות מהם אנו סובלים, כשמקור אותן מחלות הוא בחוסר תנועה של מערכת בגוף, דוגמת שריר-שלד, נוזלים ועוד, שיש בהם לשבש את הפיזיולוגיה בגוף, כשהשבת התנועה שאיבדנו לגוף תאפשר את שיקומו. האוסטאופתיה מהווה חלק מרכזי בתחום הרפואה האלטרנטיבית המערבית, כשזו מיועדת להשיב את התנועתיות לאיברים בגופנו, זאת תוך שחזור מחדש של אותם איברים לתפקוד מרבי ואופטימלי.
חלק מהכשרתם של מטפלים אוסטאופתים הוא ביכולת לזהות את המיקומים הנקודתיים בהם קיים מתח או חוסר תנועה ולהביא לשחרור שלהם. מדובר בטיפול הוליסטי הרואה בגוף האדם כמכלול שלם ושואף לטפל בשורש הבעיה, באמצעות מניפולציות פיזיות מדויקות של השרירים, רקמות, עצמות ואיברים.
גרינברג רואה בטיפולי האוסטאופתיה שלה כלי בו מתאפשר לה "להעניק למטופלים את היכולת המרבית לבצע את רצונם". רצונות אלו, מדגישה גרינברג, כוללים את היכולת להפחית בכאבים קיימים ובעיות גופניות שונות, כשאותה הפחתה מאפשרת להם ליהנות מאיכות חיים טובה יותר.
גרינברג מוסיפה, שישנם גם מטופלים המגיעים אליה במטרה ליהנות מטיפול שיאפשר ויחזיר להם את היכולת לפעול במסגרת עבודתם והמקצוע שלהם, דוגמת ספורטאים וספורטאיות מקצועיים, או "כל אדם אחר שעובד שעות רבות מול מחשב".
הכשרתו של מטפל אוסטאופתי
הכשרתו המינימלית של מטפל אוסטאופתי כוללת לימודים של חמש שנים, כשלימודים אלו כוללים לימוד מעמיק הנוגע לאנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה (ידע אל מחלות), בדיקות רפואיות ואורטופדיות ולימוד מעמיק של טכניקות טיפוליות בתחום האוסטאופתיה.
ענת גרינברג | צילום: קרן אשכנזי-אלקיים
הכשרתה של גרינברג נערכה בבית הספר לאוסטאופתיה במכללה האקדמית במכון וינגייט, כשהיא מחזיקה בדיפלומת DO באוסטאופתיה. גרינברג מספרת שהפיכתה למטפלת אוסטאופתית היה חלק מתהליך של "התפתחות מחשבתית בתודעתי ושינוי קריירה עבורי", כשלפני כניסתה לתחום זה, למדה גרינברג הנדסת רובוטיקה ואלקטרוניקה ועסקה במשך מספר שנים בתחום השיווק.
תחום טיפולי שהוא מעבר לרופא-מטופל
ברפואה משלימה, רבים מהמטופלים והמטופלות שואפים לטיפול שמאפייניו שונים ממה שניתן לקבל ברפואה קונבנציונלית. גרינברג מטיבה לתאר זאת, כשעבורה כל הליך טיפולי מתחיל "בהסתכלות רחבה על הבן אדם שמולי", כשאותה הסתכלות רחבה וכוללת מאפשרת לאתר, למשל, מקרים בהם "כאב גב יכול להיות מקור ללחץ נפשי".
ענת גרינברג | צילום: קרן אשכנזי-אלקיים
טיפול אוסטאופתי כולל גם שיח עם המטופלים. רצון המטפל להבין את הלכי היום יום שלהם מאפשר, לדברי גרינברג, להבין יותר לעומק את מקורם של מכאובים שונים. נגנית צ'לו, למשל, שסבלה מכאבים בפרקי האגן, אפשרה לגרינברג לא רק להבין זאת מתוך שיחה עימה, אלא בכך שהתפנתה לצפות בסרטונים בהם המטופלת שלה פורטת על גבי אותו כלי מיתר.
האם טיפול אוסטאופתי מתאים גם לתינוקות וילדים קטנים?
חלק לא מבוטל מעבודתה של גרינברג כולל גם טיפול בתינוקות במסגרת עבודתה בבית החולים איכילוב בתל אביב. במסגרת עבודתה באיכילוב, שואפת גרינברג, יחד עם קולגות שלה, לקדם מחקר מעמיק שיתמקד בטיפול אוסטאופתי בתינוקות.
גרינברג מתארת את הטיפול בתינוקות כטיפול מורכב המשלב את האימהות עצמן, כשהטיפול יכול ורצוי שיתחיל בזמן ההיריון עצמו ויש בו להקל על האימהות והעוברים. לאחר לידת התינוקות, אלו, לא פעם, פוצעים את האימהות בזמן ההנקה, עד לכדי מצב שישנן אימהות שאינן מסוגלות להניק.
מצבים אלו, בהם התינוקות פוצעים ומכאיבים לאימהותיהם בזמן ההנקה, מצריך עבודה ממוקדת ומדויקת על לסתותיהם. גרינברג מדגישה שאותה עבודה אוסטאופתית על לסתותיהם של התינוקות "משפרת את אופן היניקה של התינוקות לכדי יניקה המונעת מהאימהות להיפצע ולכאוב".
ענת גרינברג | צילום: קרן אשכנזי-אלקיים
גרינברג מוסיפה ומדגישה כי הטיפול האוסטאופתי בתינוקות בשלב מוקדם, הן כטיפול המתרכז בלסתותיהם והן בטיפול המתייחס למקומות נוספות בגופם, מהווה טיפול שיש בו למנוע התפתחות של בעיות נוספות בעתיד באופן רחב ומשמעותי ממש, כשאחת הדוגמאות הבולטות נוגעת ליכולת של מטפלים אוסטאופתים להפחית בצורה משמעותית בעיות קשב אצל ילדים קטנים.
בשיחה עימה, גרינברג טוענת כי טיפול אוסטאופתי לתינוקות מיום היוולדם מהווה טיפול שהוא "אחת מהמתנות הכי יפות שיש, כשהטיפול מאפשר התייחסות לנקודות קריטיות לפני שהן קורות, דוגמת דלקות אוזניים, נטיית צד ועוד".
סיפורי הצלחה רבים
היכולת של שיקום וחידוש הגוף באמצעות טיפול אוסטאופתי, מוביל כמובן לסיפורים של מטופלים רבים, שלא פעם ראו באוסטאופתיה מוצא אחרון כשהם מגלים, לאחר מספר בודד של פגישות טיפוליות, כי הבעיה הגופנית שעימה הגיעו נעלמה כלא הייתה. ממרום ניסיונה, גרינברג משתפת אותנו במספר סיפורי הצלחה של מטופלים שעברו תחת ידה, כשלאורך שנות עבודתה טיפלה גרינברג בתינוקות קטנים ועד לקשישים.
"יעל (שם בדוי), בת 30, שסבלה מבחילות והקאות בבוקר. לאחר מעט טיפולים הצלחתי לסייע לה והיא הפסיקה לסבול מאותן בחילות והקאות לאחר הבחנה בבעיה במסלולו של עצב הואגוס (עצב ארוך ומפותל המתחיל מהמוח ומעצבב חלקים רבים לכל אורך הגוף)".
ענת גרינברג | צילום: קרן אשכנזי-אלקיים
מטופל נוסף שנהנה מהצלחת הטיפול האוסטאופתי תחת ידיה של ענת גרינברג היה "אורן (שם בדוי), בן 35, עם כאבים בבטן שכללו עצירויות שגרמו לו להתפתל, כשלאחר זמן מה הכאב חולף. לאחר טיפול אחד בלבד, אובחנה אצל אורן צלקת שנותרה אצלו במסגרת ניתוח שעבר במעיים כשהיה תינוק, כשאותו ניתוח הוביל להידבקויות פנימיות ולאותם כאבים. אורן קיבל טיפול והדרכה למספר פעילויות שעליו ליישם בבית, כשכל אלו הובילו לכך שלא היה צריך לחזור שוב למרפאה".
חלק מסיפורי ההצלחה כוללים גם את אלו העוסקים בספורט כתחביב ואף כמקצוע. גרינברג מספרת על "מטופל בן 50, רוכב אופניים חובב, שסבל מכאבים בברך שמנעו ממנו לרכב על אופניו. לאחר שני טיפולים חזר המטופל לרכב, כשסיפור הצלחה זה מהווה נדבך משמעותי ביכולת של הטיפול האוסטאופתי להחזיר לאנשים את היכולת לשוב להתאמן ולעסוק בספורט".
טיפול אוסטאופתיה תחת ידיה של ענת גרינברג
ענת גרינברג, כאמור, מהווה את אחת מהמטפלות הבולטות בכל הנוגע לטיפול אוסטאופתי בישראל. בשיחה עימה, רצינו לדעת מהו הערך המוסף שהיא מביאה עימה לטיפול, בין אם מדובר על תינוק קטן ואימו ועד אנשים בוגרים וקשישים.
גרינברג משיבה כי הרקע הלימודי שלה, שכלל לימודי הנדסה ורובוטיקה, מאפשר לה לפעול בצורה אנליטית ובכך עבודתה עם המטופלים כוללת הליך טיפולי מסודר ושיטתי, זאת לצד יכולת אינטואיטיבית ברמה גבוהה. "שתיהן יחד", מדגישה גרינברג, "מהוות שילוב מנצח".
טיפול אוסטאופתי - ניתן רק להרוויח ממנו
לצד העובדה כי ישראלים וישראליות רבים פונים לטיפולים קונבנציונליים, האפשרות לטיפול אלטרנטיבי בדמות טיפול אוסטאופתי, יורד מבחינתם מהפרק. גרינברג פונה לאותם מסויגים וסקפטיים באומרה כי "שווה לנסות. מקסימום נצליח".
גרינברג מתארת בפנינו, כי רבים המגיעים לטיפול אוסטאופתי, הגיעו לטיפול לאחר שניסו מספר טיפולים אחרים שלא צלחו. מניסיונה הרב, היא יודעת לספר כי ברוב המקרים, הטיפול המוענק על ידה אכן מביא לפתרון הבעיה. פתרון שמוביל לשיפור משמעותי באיכות החיים של כל מטופל.
במסגרת הצלחות הטיפול, זוכה גרינברג, פעמים רבות, להכיר מספר דורות במשפחה, כשהצלחה בטיפול של בן משפחה אחד, מובילה רבים אחרים מבני המשפחה לשולחן הטיפולים שלה, כשהם מבינים במהרה כי הטיפול האוסטאופתי תחת ידיה המקצועיות היה כל הזמן מתחת לאפם.
***
Comentarios